Teknik adam Ahmet Taşyürek, “Bu insanlar şampiyonluk derken sadece bir kupadan bahsetmiyorlar
2024-2025 sezonunda 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraş İstiklalspor, ligin ilk haftasında Batıpark Adem Şahan Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Ağrı 1970 Spor Kulübü’nü 1-0 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı.
Maç öncesi, Kahramanmaraş İstiklalspor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek, soyunma odasında oyuncularına duygusal bir konuşma yaptı.
Taşyürek, konuşmasında takımın geçmiş başarılarına değinerek, “Bu maç konuşması değil, sezon konuşması. Hepinizin şampiyonlukları var; bir, iki, üç, hatta beş şampiyonluğu olanlar var. Ama bunların hepsini bir kenara koyun. Bugün farklı bir gün, farklı bir sezon. Neden biliyor musunuz? Geldiğiniz gün burada dediler ki: Arma size emanet,” dedi.
Taşyürek, şampiyonluk beklentilerinin sadece bir kupa kazanmanın ötesinde olduğunu vurgulayarak, “Bu insanlar şampiyonluk derken sadece bir kupadan bahsetmiyorlar. Ben de bu kupayı dünyanın en değerli kupası diye tanımladım. Neden mi? Çünkü siz bu insanların umudusunuz, evlatlarısınız, kardeşlerisiniz. O yüzden sahaya yüreğimizle çıkacağız. Futbolcular olarak değil, bu takımın bir parçası olarak, birbirimizin hatalarını da sahiplenerek sonuna kadar mücadele edeceğiz,” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş İstiklalspor, Taşyürek’in bu etkileyici konuşmasının ardından sahaya çıkıp mücadeleyi kazanarak sezona moralli bir başlangıç yaptı.