6 Şubat depreminin ardından uzun süredir kullanılmayan Batıpark Adem Şahan Stadı, 7 Ekim 2024 Pazartesi günü itibarıyla başlayacağı açıklanan tribün inşaatı nedeniyle antrenman ve amatör müsabakalara tamamen kapatılmıştı. Ancak aradan geçen yedi aya rağmen çalışmalar beklenen hızda ilerlemedi.
13 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla sona yaklaşıldığı söylense de, stat çevresinde bulunan hafriyatlar hâlâ toplanmadı. Tribün inşaatında da kayda değer bir ilerleme gözlemlenmezken, mevcut durum stadyumun Haziran 2025’e kadar tamamlanmasının zor olduğunu gösteriyor.
Deprem sonrasında zaten sınırlı şekilde kullanılan Batıpark Adem Şahan Stadı’nın bir an önce tamamlanarak amatör sporcuların, özellikle de gençlerin hizmetine sunulması talep ediliyor.
Genç sporcular ve antrenörler, Kahramanmaraş’taki en önemli tesislerden biri olan bu alanın aylardır atıl şekilde beklemesinden dolayı tepkili.
Kamuoyunda “koca tesis aylardır boş duruyor” söylemleri sıkça dile getirilirken, sporseverler ve amatör kulüpler, çalışmaların hızlandırılmasını ve stadın yeniden sporla buluşmasını bekliyor
Son hali