Resim Yükle

Kahramanmaraşspor Sessizliğini Bozdu! Hedef Play-Off

Başkan Fatih Mehmet Ceyhan, kulübün geleceği ve transferleri masaya yatırdı. “Başarı sadece parayla gelmez,” dedi ve net mesajlar verdi.

Kahramanmaraşspor Sessizliğini Bozdu! Hedef Play-Off
Yayınlama: 10.07.2025
Düzenleme: 10.07.2025 19:09
642
A+
A-

Başkan Fatih Mehmet Ceyhan, kulübün geleceği ve transferleri masaya yatırdı. “Başarı sadece parayla gelmez,” dedi ve net mesajlar verdi.

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor, 3. Lig 2. Grup öncesi büyük bir hamleyle sessizliğini bozdu.

Kulübün başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, 10 Temmuz Perşembe günü saat 15:00’te basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda, kulübün mevcut durumu, gelecek vizyonu ve transfer sürecine ilişkin merak edilen tüm detayların kamuoyuyla paylaştı.

FUTBOLDA BAŞARI SADECE PARAYLA MI GELİR? CEVAP: HAYIR!

Başkan Ceyhan, “Futbolda 3 puanlık sistemde playoff hedefliyorsak, yani zirveyi istiyorsak, ilk adımımız playoff. İlk 10 maçta mağlup olup sıfır puan çeksek bile, kalan 20 maçta üçer puan alarak 60 puanla lider bile olabilir, playoff’a yükselebiliriz. Bu bir süreç yönetimi. Bir maç yenildik diye, trafikte kaza yaptık diye arabaya bir daha binmiyor muyuz? Maçı kaybettik diye, hakemden, kötü oyunumuzdan, futbolcudan veya farklı sebeplerden dolayı hemen o değere saldırıyor, onu uçuruyoruz. Bu iş sadece parayla da olmuyor” ifadelerini kullandı.

Ceyhan, Fenerbahçe örneğini vererek sözlerine devam etti:

“Bugün en iyi örneği Fenerbahçe. Ali Koç, sadece Türkiye’de değil, dünya çapında sayılı bir iş adamı. Ülkemizi temsil eden bir iş adamı. Fenerbahçe’nin yedi mi oldu, sekiz mi oldu yıllık başkanı, hala şampiyon olamıyor. Ali Koç’un para problemi yok. Sırf sponsor bulmakla, Ali Koç kendi şirketlerini sponsor etse, zaten ediyor, çevresini kullanıyor. Ama olmuyor. Demek ki ne gerekiyor? Diğer paydaşların da aynı ahenkte, aynı inançta, aynı harmoni ve dengede, aynı olaya inanması lazım. Yani tüm paydaşların aynı rüyayı görmesi gerekiyor.”

KAHRAMANMARAŞSPOR’DA KÖKLÜ YAPI VE YÖNETİM ANLAYIŞI

Başkan Ceyhan, konuşmasında kulübün uzun soluklu bir yapıya sahip olması gerektiğini vurguladı:

“Bu rüya pozitif olmalı, kabus olmamalı. Bu süreçte, bardak kırıldı diye su içmekten vaz mı geçiyoruz? Hayatımızda kendimiz yanlışlar yapmıyor muyuz? Takımlar da böyledir. Bu takım Fatih Ceyhan’ın bir de anonim şirket ve dernek muhabbeti var, onu da göreceğiz. Şimdi Maraşspor’un böyle tarihi bir şeyi var; ne zaman toparlansa, Süper Lig’e çıkmış o yönetim bile takdir edilmesi gerekirken, Hüseyin Belli’nin tabiri caizse şehre heykeli dikilmesi gerekirken, Hüseyin Başkan ortada bırakılmış. Takım yeri olduğu gibi geri düşmüş.”

Ceyhan, kulübün geçmişteki zorluklarına değinerek, “Şimdi aynı şeyler yaşanıyor. Süreçte bazen üzerime aldım, kişiselleştirdim, sonra tarihine baktım, aynı. Geçmişte hatırladığım Doğan Tezci Başkan, Ali Sercan Seraylı, diğer arkadaşlar, abiler, hepsi… Ben şuna inanıyorum, bu şehrin evladı olarak, bu şehrin takımına yöneticilik yapmak, spor yönetmek zor bir iş. İstiklal Spor’u gördük; tüm desteklere rağmen 3-4 maç sınırlı kalıp hemen bir sürü hakaretler, tavırlar… Gerçekten zor! Hem özel hayatınızda, hem iş hayatınızda dengeniz bozuluyor. Bu yüzden biz, bu şehrin bir değeri olan Kahramanmaraşspor’a, kurulduğu 1969’dan bugüne kadar, ben Fatih Mehmet Ceyhan olarak, bu şehrin bir evladı olarak taş üstüne taş koyan, mücadele eden, parası varsa parasını, zamanı varsa zamanını, duası varsa duasını veren herkesten Allah razı olsun diyorum. Bu bayrak arkadaşlar, 1969’dan beri yere düşmedi ve hala bir şekilde profesyonel liglerde bu takımı devam ettirdik. Şu anda bu misyon, bu görev de bize verildi son dönem. Biz yapmaya çalışıyoruz. Fatih Mehmet Ceyhan, sen mükemmel misin? Hayır, değiliz. Ama bütün iyi niyetimizle, bütün çabamızla, bütün donanımımızla, elimizdeki maddi ve manevi imkanlarla bu bayrağı yere düşürmemeye çalışıyoruz. 1969’da abilerimiz, ecdadımız, büyüklerimiz kurmuş, biz de devam ettirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN CEYHAN: “YORULDUM AMA BIRAKMAMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Ceyhan, son yıllardaki yorgunluğunu açıkça ifade etti:

“Son 2-3 yıldır ben dedim ki, yani samimi olmak suç mu? Ya ben yoruldum dedim. Şimdi bir koltukta uzun süre oturmak zaten yıpratıcı bir durum. Hep eleştiriliyorsunuz, yoruluyorsunuz. Bu gayet normal. Siyasi partilerde de böyle, derneklerde de böyle, her yerde böyle. İş yerlerinde bile, kendi patronunuz olduğunuz iş yerinde bile çocuğunuz gelir bayrağı devralır, kardeşiniz gelir alır. Siz tecrübelerinizi aktarırsınız. İş doğru aktarıldığında böyle gider. Ben son 3 yıldır yoruldum dedim. Bu yoruldu mu? Kimi başka yere? Oraya anonim şirket… Şimdi bir İbrahim kardeşim yardım etmek istiyor, öbürü diyor ki ‘o girerse hemen kriz bombaları, havan bombaları başlıyor’.”

Anonim şirket tartışmalarına da değinen Ceyhan, “Adamın anonim şirketi ya bu şirket ya, niye yardım ediyorsun İbrahim Bey, Ali Bey? E tamam, anonim şirketse en son geçen haftaki algı, anonim şirketse bu burası. Ben anonim şirket olarak şirketin sahibini Ahmet’ten Mehmet’e, Mehmet’ten Ahmet’e çevirdim. Kime hesap vermek zorundayız eğer anonim şirketse? O zaman niye bunu haber yapıyorsunuz? Maraş’ta bin beş yüz tane firma var. Her yönetim kurulu değişikliğinde onları da takip edin o zaman. Bugün ben kendi işimle ilgili sizi çağırsam, yanlış anlamayın, hepiniz benim kardeşim, abim, büyüğümsünüz, bizim bir de bir hukukumuz da var. Bu kadar insan gelmez. Tabii ki ben de bir kobiyim. Ama burada bugün Kahramanmaraşspor diye buradayız hepimiz. Bu şehrin bir değeri. İki, anonim şirket yapan ben değilim. Şu anda futbol federasyonuna gidip sorabilirsiniz. Ben de orada yönetimdeyim biliyorsunuz. Yani ilgili arkadaşlar telefonumu sorabilirler. Şu anda federasyonun tüm takımlara zorlaması, tavsiyesi takımların anonim şirket olması yönünde. Niye anonim şirket olduğunda sorumluluklar var? Oradaki yönetimdeki arkadaşlar hemen ‘ben bıraktım gittim, anahtarı mahalleye bıraktım’ dernek gibi deyip borçlandırıp gidemezsiniz. Bir ticari normlar ve standartlar var,” şeklinde konuştu.

 

“Bunun için federasyon anonim şirket olma noktasında zorluyor. Ama bizim Maraş’ta bir tersine bir iş var: Anonim şirket. Anonim şirketsek bırak kendi başımıza da verelim, anonim şirkete yardım edeceklerden de böyle deniyor. Öbür türlü olursa Fatih Ceyhan sen niye bu ocağı aldın? Niye fahiş transfer yaptın? Şimdi ben kendi şirketimde ne yaptığımı kimle paylaşırım Allah’tan başka? Ortağım yok, bir şeyim yok. Bir kendi hatam, yanlışım… Ama Burak kardeşim bir kere daha söylüyorum, Türkçe söylüyorum, Maraş ağzıyla konuşup söylüyorum, bu evladın, bu memleketin evladına söylüyorum: Kahramanmaraşspor kağıt üzerinde anonim şirket ama Kahramanmaraşspor bu şehrin bir değeri! Bu şehrin bir takımı kardeşim! Adına dernek deyin, spor kulübü deyin, değer deyin, platform deyin, takım deyin, ne derseniz deyin. Biz burayı ticari olarak hiçbir zaman görmedik, ticari olarak hiçbir zaman mücadele etmedik.”

Başkan Ceyhan, kulübü devralmak isteyenlere yönelik olarak, “Son 3 senedir ben yoruldum dedim. Bu arkadaşlar yine aynı şekilde, buraya potansiyel olarak gelmek isteyen arkadaşlara ‘abi oraya gitme, orası dipsiz kuyu’ diyorlar. Nasıl dipsiz kuyu? Karşına trilyon borçlar çıkar. Rica ediyorum, ben bitirince sorularınızı gerçekten bütün samimiyetimle sorun ki burada artık bu konuları bir daha dönüp dönüp aynı mevzuları konuşmayalım. ‘Abi orada trilyonluk borçlar var oraya girme.’ Abi şimdi ben Fatih Mehmet Ceyhan’ım, işletme alanında doktoramı yaptım, biraz iş adamıyım. Ama ben tabiri caizse süper finansman uzmanı bilmem neyim, 100 trilyon, 500 trilyon borçları hiçbir gelir olmayan bir takımı 12 yıldır yönetemezdim. Çünkü bu takımın, aynı şeyi söyleyen spor yazarı arkadaşlar şunu hiç yazmıyorlar: Bu takımın Fatih Ceyhan döneminde hiçbir zaman transfer tahtası kapalı olmadı,” dedi.

“TRANSFER TAHTASI HİÇ KAPANMADI, BORÇLAR SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEKİLDE ÖDENDİ”

Ceyhan, kulübün mali disiplinine dikkat çekerek, “Aynı arkadaşlar bunu niye yazmıyorlar? Niye spor üzerinden algılar, kötü algılar oluşturuluyor? ‘Başkan değişti’, ‘Başkan değişmedi.’ Kahramanmaraşspor’u biz 2014’te devraldık. 2014’ten beri hiçbir zaman benim üstümde olmadı başkanlık. Takımın resmi başkanı Mahmut Akçadağ. Geçen sene değişti. İlk aldığımda Fahri Ceyhan’dı, sonra Ejder Eskalen, sonra bu oldu. Ben hep bir ara Hakan Ceyhan dernek başkanı oldum. Geçen sene de TFF’de yönetime girdiğim için, TFF’de yönetim etik olmaz diye biz başkanlık noktasında… Ama dernekler başkanlığında, Maraşspor’da hiçbir zaman ben zaten resmi olarak başkan olmadım. Aldığım günden beri bu sanki yeni bir habermiş gibi, sanki bir şeymiş gibi, sanki derdimiz yokmuş gibi sezon öncesi… Bunun yerine deyin ki Maraşspor’a kim sponsor olmak istiyor kardeşim? Bu şehre, bu takıma kıt kanaat verilen lokma unutulmaz. Maraşspor’a da bir tane birimiz sahip çıksın, bir sponsor olun diye bir haber yapın. O arkadaşlara sorun, bir günde böyle bir haber yapın!” çağrısında bulundu.

Başkan, mali istikrara vurgu yaparak, “12 yılda Kahramanmaraşspor’un hiçbir zaman transfer tahtası kapalı olmadı. Bu ne demek? Tüm borçlarını sürdürülebilir bir şekilde ödedi demek. Bugün Eskişehir, bugün Denizli, bugün o büyük takımları görüyorsunuz, hepsi gitti, yerine yeksan oldu. Bursa, Enes Çelik geldi de Bakanlığoğlu tekrar çıkarmaya çalışıyor. Bunlar UEFA kupalarında ülkemizi temsil etmiş takımlar. Biz bu bayrağı aldık, en azından yere düşürmüyoruz 12 yıldır. Arada sitem ettiğimiz, şikayet ettiğimiz anlar oluyor. Tabii ki insanız. Arada belki yanlış beyanatlar ya da yanlış tavırlarda bulunmuş olabiliriz ama biz bu şehrin evladıyız ya! Bir gün de Maraşspor’un lehinde, faydasında algılı bir haber yapın ya, görmedik yani. O zaman sizler dinden çıkar, görmedik yani, böyle bir şey yok ya. Üç gün sonra ya benden beni sevmeyebilirsin, şahıslar arasında problem olabilir, ben de seni sevmeyebilirim, bana ayar vermeye çalışabilirsin, aklın sana kalsın. Ama burası şehrin takımı kardeşim! Şehrin takımı. Şehrin takımını bu kadar sevdiğinizi söylüyorsunuz. Biri gelmek, devralmak istiyor, biz yorulduk diyoruz, tekrar onu tekrar yıpratıyorsunuz. Bu nasıl bir mantık? Amacı ne? Amaçları şu: sonunda buna karar verin diyor. Aciz hale küçük aklınla buna karar verin diyor. Bütün şeyleri itibar suikastı yaptı. Bizi itibarsızlaştırmak, Fatih Ceyhan’ın derdi Kahramanmaraşspor falan değil, derdi Fatih Ceyhan! Ama yukarıda Allah var, biz hepsini ilahi adalete havale ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

SİYASİ SÜREÇ VE KİŞİSEL ALGI OPERASYONLARI

Başkan Ceyhan, konuşmasının sonunda siyasi geçmişine ve algı operasyonlarına da değindi:

“Kısaca siyasete geçelim. Geçen sene biliyorsunuz ben Yeniden Refah Partisi’nden Onikişubat Belediye Başkan adayıydım. 84 bin küsur, 85 bin oy aldım. 3 bin 8 oyla kaybettim. 12 bin tane de geçersiz oy var. Hani spor yazarı ve spor gazetesi, spor medyası olduğunu söyleyen o arkadaşlar birden siyaset gazetesi oldular o gün. Bir anda siyasi haberlerimiz oldu, siyasete taştık arkadaşlar. Fatih Mehmet Ceyhan’ı ne kadar tanıyorsunuz? Benim eski mahallem, Bahçeler Mahallesi, Nuncular… Oraya gittiler, iki kişiye kendi kendilerine tiyatro yaparak sordular: ‘Fatih Mehmet Ceyhan’ı tanıyor musun?’ ‘Yok tanımıyorum.’ ‘Fatih Mehmet Ceyhan’ı tanıyor musun?’ Sonra taraftar grubundan birine sordular: ‘Siz şunu tanıyor musunuz?’ ‘O, onu tanırız, o bizim reisimiz.’ Allah Allah, komik işler ya! Bunlarla Maraşspor’u bu kadar ve şahsımızı bu kadar yıpratmak insanı üzüyor. Bu şehrin bir değeri. Biz iyi yönetmiş, kötü yönetmiş olabiliriz. Bunun için her zaman gönlümüz açık, kapımız açık.”

(Haber: İsa Aslantaş)