Maç sonu açıklama yapan Stefan Kuntz: “Gördüğümüz Hatalar Bizi Hırvatistan Maçına Daha İyi Hazırlayacak”dedi
A Millî Takımımız, Belçika’nın Genk şehrindeki Cegeka Arena’da Japonya ile oynadığı hazırlık maçını 4-2 mağlup olarak tamamladı. Teknik direktör Stefan Kuntz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında çeşitli konuları değerlendirdi.
Kuntz, maçın önemli dersler içerdiğini belirterek, oyuncuların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Geçiş oyununda hızlı kayıplar yaşandığını ve bireysel hataların da olduğunu ifade etti. Ayrıca, fiziksel olarak bazı oyuncuların Japonya ile yarışamayacağını gözlemledi.
Genç oyuncu Bertuğ Yıldırım’ın performansını olumlu değerlendiren Kuntz, genç yeteneklerin zamanında sahaya sürülmesinin önemini vurguladı.
Kuntz, bazı oyuncuların fiziksel olarak geri olduğunu ve daha fazla çalışmaları gerektiğini dile getirdi. Aday kadroda değişikliklerin olabileceğini belirtti ve oyuncuların kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.
Son olarak, Türk Millî Takımı’nın geliştirilmesi için tüm ekibin büyük çaba harcadığını ve maçları kazanmak istediklerini söyledi. Oyuncuların yüzde yüzlerini sahada vermeleri gerektiğini ve sahada cevap verilmesi gereken birçok konunun olduğunu vurguladı. Kuntz, takımın başarısı için kendilerini adamış olduklarını ifade etti.