Bugun...

Ali Koç, Kahramanmaraş'ta depremzedelerle buluştu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Kahramanmaraş’ta depremzede vatandaşlarımızla bir araya geldi
facebook-paylas
 Tarih: 09-03-2024 22:41:59  -   Güncelleme: 11-03-2024 15:02:59

Ali Koç, Kahramanmaraş'ta depremzedelerle buluştu

Fenerbahçe Kulübü, 6 Şubat 2023'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bölgeye yardımlarını sürdürüyor. "Yaralarımızı birlikte sarıyoruz" diyerek depremin ilk gününden itibaren depremzede vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirdiği çok sayıda organizasyonla bölge halkına yardım eden ve belirli aralıklarla da depremden etkilenen yerleri ziyaret eden Başkan Ali Y. Koç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ramazan ayı öncesi Kahramanmaraş'a geldi.

 

Kafilede Başkan Vekili Erol Bilecik, Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Okan ve İlker Dinçay ile Zaferin Rengi filminin yönetmeni Abdullah Oğuz ile oyuncuları Kubilay Aka ve Gülper Özdemir de yer aldı. 

 

Fenerbahçe Kulübü yardım projesine destek veren yurt dışı ve yurt içinden çok sayıda derneğin de bu anlamlı ziyarete katıldı.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ziyaret edildi

Havalimanında Kahramanmaraş dernek yetkileri tarafından karşılanan Başkan Ali Y. Koç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ilk olarak Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer'i makamında ziyaret etti. Başkan ziyaretin ardından Vali Mükerrem Ünlüer'e Fenerbahçe forması hediye ederken, Vali Ünlüer de Başkana Kahramanmaraş'a özel bakır tepsi takdim etti.

Depremde dükkanlarını kaybeden kadın esnaflar için tahsis edilen alanı gezen Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ardından Fenerium'u ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi.

Başkan Ali Y. Koç ve Yöneticiler daha sonra Umut Kent'te bulunan Fenerbahçe Mahallesi'ne giderek depremzede vatandaşlarımızla buluştu. Ramazan ayı öncesi vatandaşlarımıza Ramazan kolisi dağıtılırken, öğrencilere de Fenerium'un hazırladığı okul üniformaları hediye edildi.

 

Konteyner kentteki aileleri de ziyaret eden Başkan ve Yöneticiler ardından Fenerbahçe Spor Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan, bol bol fotoğraf çektirdi. 

Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Başkanımız Ali Y. Koç, bu anlamlı ziyareti değerlendirirken, eski başkanlarımızdan Tahsin Kaya'nın vefatından dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.

Başkan  Ali Y. Koç: Buradaki insanları bir nebze mutlu ettiysek, ne mutlu bize 

Başkan  Ali Y. Koç, “Yurt dışından derneklerimizi temsilen aşağı yukarı 55-60 kişilik grupla Kahramanmaraş’a geldik. Yurt içi ve yurt dışı derneklerimiz deprem sonrası gerek konteyner kent için yaptığımız yardım kampanyasına gerekse diğer yardımlara destek oldular. Özellikle yurt dışı derneklerimiz konteyner kenti bizzat yerinde görmek istediler. İlker Dinçay bey, güzel bir program ayarladı. Derneklerimiz dün ve bugün buraya geldiler. Yarın sabah da İstanbul’a maça gidecekler. Herkes çok etkilendi. Buradaki çocuklardan etkilenmemek mümkün değil. Mümkün olduğu kadar insanlarla bir araya geldik. Fotoğraf çektirdik. Forma ve tişört imzaladık. Bir nebze onları mutlu edebildiysek ne güzel bize. Aynı zamanda Fenerbahçe Spor Okullarımızın açılışını yaptık. Voleybol, futbol, basketbol, atletizm de yüzlerce çocuk bu okullarda eğitim alıyorlar. Spor okullarında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Spor okulları için Okan Bey, derneklerimiz için İlker Dinçay Bey burada. Kahramanmaraş Derneğimize, Gaffar başkana teşekkür ediyorum. Olağanüstü hazırlık yapmışlar. Vali beyimizi ziyaret ettik.” diye konuştu.

Başkan  Ali Y. Koç: Başkanımız Sayın Tahsin Kaya’nın vefat ettiğini öğrendik. Fenerbahçe’ye çok büyük emekleri var. Ailesinin, Fenerbahçe camiasının ve Türk sporunun başı sağ olsun

Başkan , “Güzel bir geçirdik ama üzücü bir haber aldık. Başkanımız Sayın Tahsin Kaya’nın vefat ettiğini öğrendik. Fenerbahçe’ye çok büyük emekleri var. Benim üzerimde de emekleri var. En kötü günlerimizde hep yanımızda oldu. Akil insan gibi davrandı. Yol gösterdi ve moral verdi. Onun için her şeyden öncelik Fenerbahçe idi. Bunu ben bizzat başkanlık sürecim de çok gördüm. Ailesinin, Fenerbahçe camiasının ve Türk sporunun başı sağ olsun. Ailesine sabır, kuvvet ve metanet diliyorum. Allah rahmet eylesin. Tahsin başkanı çok anacağım. Bir araya gelir ve dertleşirdik.Sadece dertleşmezdik, danışırdık. Nurlar içinde yatsın” dedi.

Başkan  Ali Y. Koç ve Yönetim Kurulu üyelerimiz daha sonra Kahramanmaraş Derneğimizin ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe katıldı. Ahmet Gaffar Akarca'nın açılış konuşmasıyla başlayan gecede Başkanımız Ali Y. Koç bir konuşma yaptı.

Başkan  Ali Y. Koç: Pek çok kişi ne imza ne de forma istedi. Sadece gelip ‘Allah sizden razı olsun. İyi ki geldiniz’ dedi. Bütün bu emekler ve çalışmalar bu iki cümleyi duyduğunuza değiyor

Kaymakamlarımızı, Belediye Başkanlarımızı, Rektörümüzü,  Kahramanmaraş dernek üyelerini, yurt dışından gelen dernek üyelerimizi ve hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bugün yine keyifli bir gün geçirdik. Sabah Valimizi ziyaret ettik. Ardından Piazza Alışveriş Merkezine geçtik. İş yerleri yıkılan insanların AVM’nin ilk katında kurdukları pazar yerinden çok etkilendim. Keşke daha çok vaktimiz olsaydı da kalıp daha çok bir şeyler alabilseydik. Daha sonra Umut Kent’e geçtik ve orada çocuklarla fotoğraf çektirdik. Formalar imzaladık, keşke daha çok vaktimiz olsaydı, maç yapsaydık. Yine orada spor okulumuzu açtık. Pek çok kişi ne imza ne de forma istedi. Sadece gelip ‘Allah sizden razı olsun. İyi ki geldiniz’ dedi. Bütün bu emekler ve çalışmalar bu iki cümleyi duyduğunuza değiyor. Onlar da inşallah en kısa zamanda normal hayatlarına dönerler.

Başkan  Ali Y. Koç: En büyük dileğimiz, arzumuz normalleşmenin en kısa sürede tamamlanması ve normalleşene kadar da asrın felaketini unutmamak, unutturmamak

Bizim spor okullarımız önemli çünkü okullarımızda futbol, basketbol, voleybol ve atletizm olmak üzere 256 çocuğumuz eğitim alıyor, idman yapıyor. Bu şekilde adım adım normalleşmeye doğru gidilecek. En büyük dileğimiz, arzumuz normalleşmenin en kısa sürede tamamlanması ve normalleşene kadar da asrın felaketini unutmamak, unutturmamak. Aslında felaket derken de ulus olarak bir sınav verdik. Millet olarak dayanışma içerisindeydik. Her ne kadar pek çok konuda ayrışsak da böyle bir afette dayanışma ruhunu millet olarak dünyaya gösterdik. Allah bir daha böyle bir şeyi kimseye göstermesin. Dayanışma ruhu demişken biraz sonra bir dayanışma ruhunu bir şampiyon filminde göreceksiniz: Zaferin Rengi filmi. Filmimiz için yıllardır Kulübümüze çok müracaatta bulunuldu. Bunu gerçekleştirmek Sayın Abdullah Oğuz’a nasip oldu. Onunla birlikte sağ olsun bugün Gülper ve Kubilay da geldi. Bizleri yalnız bırakmadıkları için onlara da teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu anlamak açısından Zaferin Rengi filmini izlemenizi tavsiye ederim.

Başkan Ali Y. Koç: Sizler sayesinde bu asrın felaketinde binlerce insana dokunuyor ve fayda sağlıyoruz. Derneklerimize, buradaki herkese tekrardan çok teşekkür ediyorum

Sözlerime son verirken Koç Topluluğuna da teşekkür ederim. Çok güzel bir iş birliği yaptık. Aslında biz işin spor tarafını sağladık. 500 konteynerimiz için olanak sağladık, onlar da örnek bir proje çıkarttılar. Ayrıyeten buradakiler için spor okulumuzla iş birliği içerisindeyiz.

Geçenlerde Gelsenkirchen’de çok güzel iki gün geçirdik. Yurt dışı dernek temsilcileri de oraya gelmişlerdi. Onlar da Kahramanmaraş için topladığımız kaynağı yerinde görmek istediler. Tabii onlar da burada yaptıklarımızdan oldukça mutlu olmuşlardır. Başkan Vekilimiz Erol Bilecik, Genel Sekreterimiz Burak Ç. Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz İlker Dinçay ve Ömer Okan da bizlerle beraber. 21 yurt dışı derneğimizin de burada olması çok önemli. Sağladıkları kaynaklar için unutturmayacağız, unutmayacağız ve durmadan çalışacağız. Teşekkür ederiz. Ancak önemli olan şeylerden biri de engelli vatandaşlarımız için akülü araç. Yurt dışından 10 tekerlekli sandalye sağlanmış ayrıca onun için de çok teşekkür ederim. Herkese Ramazan kolisi dağıtıldı. Burada 2 bin 475 konteyner hanesi var. 7 bin 548 kişi burada yaşıyor. 2 bin 475 konteynerin 500’ü Fenerbahçe mahallesinde. 793 çocuğumuzun üniforma ve okul ihtiyaçları karşılandı. Eşofman, gömlek, tişört ve polar gibi ihtiyaçları karşılandı. Onun için de İlker Beye ve katkısı olan herkse çok çok teşekkür ediyorum. Aslında biz burada çok kişiden bahsediyoruz ama bir kişinin hayatına dokunabilmek bile herkese nasip olacak bir şey değil. Sizler sayesinde bu asrın felaketinde binlerce insana dokunuyor ve fayda sağlıyoruz. Derneklerimize, buradaki herkese tekrardan çok teşekkür ediyorum. İlker Beyin derneklerimiz üzerinde çok emeği var, ona da çok teşekkür ediyorum." dedi.

Zaferin Rengi filmi izlendi

Daha sonra Zaferin Rengi filmi izlendi. Yönetmen Abdullah Oğuz ile oyuncular Kubilay Aka ve Gülper Özdemir'in de yer aldığı etkinlikte objektiflere pozlar verildi.

Etiketler
  Kaynak: marastasporgazetesi.com

  DİĞER Futbol Haberleri
  HABER ARA
GAZETEMİZ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI