Başkan Fırat Görgel: “Bu Şehir Bu Başarıları Özledi, Sporun Her Alanında Gelişmeye Kararlıyız”

Galibiyetin ardından tribünde coşkuyu taraftarlarla birlikte yaşayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, karşılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Fırat Görgel: “Bu Şehir Bu Başarıları Özledi, Sporun Her Alanında Gelişmeye Kararlıyız”
Yayınlama: 09.05.2025
40
A+
A-

TFF 3. Lig 2. Tur Play-Off rövanş mücadelesinde Akedaş EPSAŞ Kahramanmaraş İstiklalspor, sahasında Kırıkkale FK’yı uzatmalarda 2-0 mağlup ederek tur atladı. İlk maçta deplasmanda 2-1 mağlup olan temsilcimiz, bu sonuçla adını 3. tura yazdırdı ve bir üst lig yolunda önemli bir engeli daha aştı.

 

Galibiyetin ardından tribünde coşkuyu taraftarlarla birlikte yaşayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, karşılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Görgel, şehrin bu tür atmosferlere olan özlemini dile getirerek hem takıma hem de Kahramanmaraş’ın sportif geleceğine yönelik önemli mesajlar verdi.

 

“Bu Ortamları Özlemişiz”
Karşılaşmanın ardından büyük bir heyecan yaşadığını belirten Başkan Görgel, “Ya gerçekten çok heyecanlıyım, bu ortamları özlemişiz. Takımımız çok iyi bir takım. Her maçta bunu gösteriyorlar. İyi bir hocamız, karakterli ve yetenekli futbolcularımız var. Hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca güçlü bir yönetim kurulumuz var. Şükürler olsun, adım adım ilerliyoruz,” ifadelerini kullandı.

“Bu Şehri Bir Spor Kenti Haline Getirmek İstiyoruz”
Spora ve spor altyapısına olan vurgusuyla dikkat çeken Görgel, Kahramanmaraş’ı sadece futbol değil, tüm branşlarda bir spor şehri haline getirmek istediklerini vurguladı:

“Benim için önemli olan bu şehri bir spor kenti haline getirmek. Bu sadece tesisleşme anlamında değil, aynı zamanda gençlerin bu takımlarda oynaması, amatör sporların gelişmesi açısından da çok önemli. Bu noktada sporu desteklemek, gençleri sahalara çekmek en büyük hedeflerimizden biri.”

Başkan Görgel, futboldan basketbola kadar her branşın şehirde gelişmesi için belediye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

“Depremin Yaralarını Sporla da Saracağız”
6 Şubat depremlerinden sonra şehrin moral ve birlik duygusuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Başkan Görgel, şöyle konuştu:

“Deprem gibi büyük acılar yaşamış bu şehirde, böyle başarılar halkımıza moral oluyor. Takımımızın elde ettiği her galibiyet, bu şehrin umudunu büyütüyor. Rabbim, futbolcu kardeşlerimizin ayağına taş değdirmesin. İnşallah daha da büyük başarılarla bu halkı mutlu etmeye devam ederiz.”

Başkan Görgel, açıklamasını tüm futbolculara, teknik heyete ve yönetime teşekkür ederek tamamladı.