Erzincan’da Hakan Doğan kardeşlik köprüsü kurdu

Hakan Doğan, Erzincan ile Kahramanmaraş taraftarları arasında kurulan kardeşlik köprüsünün simgesi oldu.

Erzincan’da Hakan Doğan kardeşlik köprüsü kurdu
Yayınlama: 15.09.2026
93
A+
A-

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Kahramanmaraş İstiklalspor’un başarılı kanat oyuncusu Hakan Doğan, Erzincan ile Kahramanmaraş taraftarları arasında kurulan kardeşlik köprüsünün simgesi oldu.

Kahramanmaraş İstiklalspor’un Erzincan Futbol Yatırımları ile oynadığı karşılaşma öncesinde iki takım taraftarları anlamlı bir buluşmaya imza attı. Erzincan’ın taraftar gruplarından Tayfa24 adına dernek başkan yardımcısı ve grubun önde gelen isimlerinden Bektaş Güneş, Kahramanmaraşlı taraftarları çiçeklerle karşıladı.

Hakan Doğan unutulmadı

Karşılaşma öncesinde, her iki şehrin ortak acısı ve değeri olan, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Kahramanmaraş İstiklalspor’un eski futbolcusu Hakan Doğan anıldı.

Bektaş Güneş, Kahramanmaraşlı taraftarlara “Hoş geldiniz” diyerek iki şehrin dayanışmasının tüm şehir takımlarına örnek olması temennisinde bulundu.

Ziyarette Kahramanmaraş İstiklalspor adına Soner Deşir, üzerinde Hakan Doğan’ın isminin yazılı olduğu formayı teslim aldı. Tayfa24 adına Bektaş Güneş’e de Kahramanmaraş İstiklalspor forması hediye edildi.

“Biz kesinlikle düşman değiliz”

Taraftarlara seslenen Bektaş Güneş, futbolun rekabet olduğunu ancak iki şehrin birbirine düşman olmadığını vurguladı.

Güneş konuşmasında, “İki aynı şehir, aynı acıları paylaşmış. Biri 12 Şubat’ta kendini kahraman ilan etmiş, biri 13 Şubat’ta kendini can ilan etmiş. Hepiniz hoş geldiniz. Erzincan sizin için Maraş’tan bir farkı yok. Bu bir futbol müsabakası. Biz kesinlikle düşman değiliz. İki pehlivandan birinin sırtı yere gelecek. Bu statta, içeride” ifadelerini kullandı.

“Bu kardeşlik burada başlasın”

Hakan Doğan’ın iki şehir için de önemli bir değer olduğunu belirten Güneş, Doğan’ın anısını yaşatmak için hazırlanan formayı Kahramanmaraş İstiklalspor taraftarlarına takdim etti.

Güneş, “Sizin efsaneniz Hakan Doğan bizim de değerimiz. Onun anısını yaşatmak için bu formayı hazırladık. Bu kardeşlik, bu dostluk burada başlasın” diyerek iki takım taraftarları arasındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Erzincan’da gerçekleşen bu anlamlı buluşma, futbolun sadece rekabetten ibaret olmadığını bir kez daha gösterirken, Kahramanmaraş ve Erzincan taraftarları arasında Hakan Doğan’ın anısı üzerinden güçlü bir kardeşlik mesajı verildi.