(TFF) Kahramanmaraş Futbol İl Tertip Komitesi tarafından yapılan maç programı değişikliği hakkında bir açıklama yaptı.
Kahramanmaraş 1. Amatör Lig Play-Off Grubu’nda mücadele eden Göksun Ülküspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kahramanmaraş Futbol İl Tertip Komitesi tarafından alınan maç programı değişikliği kararına sert tepki gösterdi.
Tertip Komitesi, 23 Mart 2025 Pazar günü Mehmet Dizibüyük Sahası’nda saat 14:00’te oynanması planlanan Koç Cristalspor – Onikişubat İdmanyurduspor karşılaşmasını, kulüplerin talebi doğrultusunda aynı gün oynanmak üzere değiştirdi.
Bu kararın ardından Göksun Ülküspor yönetimi bir açıklama yaparak değişikliği kabul etmediklerini ve şiddetle kınadıklarını belirtti.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Göksun Ülküspor’un bu açıklaması, futbol camiasında büyük yankı uyandırırken, kararın geri alınıp alınmayacağı ise merak konusu.23/03/2025 tarihinde Saat:14:00’da Kahramanmaraş M.Dizibüyük Stadında oynanacak olan 1.Amatör Play-Off Koç Cristalspor-Onikişubat İdmanyurdu Spor müsabakasının maç gününün ve zamanının Kahramanmaraş Futbol İl Tertip Komitesinin Gerekçe Açıklamadan değiştirdiğini öğrenmiş bulunmaktayız.
Bu değişiklik Göksun Ülkü Spor Camiası olarak kabul edilmemektedir ve şiddetle kınanmaktadır. Bu değişikliğin ve bahse konu iki takımın M.Dizibüyük Stadında saat:16:00’da oynanacak olan Göksun Ülkü Spor-Türkoğlu Gençlerbirliği spor maçının sonucuna göre şekil alınacağının gayet farkında olduğumuzun bilinmesini isteriz.
Üzerimize oynanan ve planlanan bütün oyunların hakkaniyet ve kararlılıkla karşısında durmaya, hedeflediğimiz ve bariz hakkımız olan Bölgesel Amatör Ligine emin adımlarla ilerleyeceğimizin de bilinmesini ister, alınan bu değişiklik kararını protesto ediyor, şiddet ve nefretle kınıyoruz.
Haksız, yersiz, adaletsiz ve çıkarlar için planlanan ve onaylanan bu değişiklik Türk Spor tarihine TFF KAHRAMANMARAŞ İL TERTİP KOMİSYONU’NCA ihanet ve kara leke olarak işlenmiştir.