1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...

Güreş camiasının acı günü! Güreş takımı kaza geçirdi

U23 Türkiye Güreş Şampiyonası için Batman'dan yola çıkan Batman Petrol Spor Kulübü güreş kafilesi kaza geçirdi.
facebook-paylas
 Tarih: 03-01-2022 08:08:36  -   Güncelleme: 05-01-2022 10:09:36

Güreş camiasının acı günü! Güreş takımı kaza geçirdi

Çorum'da düzenlenen U23 Türkiye Güreş Şampiyonası için Batman'dan yola çıkan Batman Petrol Spor Kulübü güreş  kafilesi 2 ocak pazar günü sabah saat 09.30 civarında  Amasya  yakınlarında kaza geçirdi. 

Kazada Batman İl Güreş Temsilcisi ve Takımın  Antrenörü  Türk güreşine önemli hizmetleri dokunan İbrahim Halil Kay hayatını kaybetti.  Kazada yaralananlar ise  Amasya Devlet Hastanesi'nde  tedavi altına alındı. Kafilede 14 sporcu, bir idareci ve 2 antrenör bulunuyordu. 

BAŞKAN ŞEREF EROĞLU KAZA GEÇİREN GÜREŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ


Kahramanmaraş'lı Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Batman’dan Çorum’a giderken Amasya’da kaza yapan güreşçileri ziyaret etti.
Başkan Eroğlu önce Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Antrenör İbrahim Halil Kay’ın cenazesini  Antrenörün yeğeni Veysel Kay ile beraber 
Memleketi Batman’a uğurladı. Ardından tedavileri tamamlanan ve taburcu edilen  Batman Petrol Spor U23 güreş takımını Gençlik merkezinde ziyaret etti. 
“FEDERASYON OLARAK NEZDİMİZDE HEPSİ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLMUŞTUR”


Sporcularla tek tek ilgilenen Başkan Eroğlu, “Hepimize büyük geçmiş olsun.  İbrahim Halil  Kay hocamızı rahmetle anıyoruz. Biraz önce de onu yolcu ettik.  Üzüntümüzü tarif edemem.
Tabi aslında bugün bu çocukların hepsi U23 Türkiye şampiyonası için Çorum'da olacaktı. 
Biz federasyon olarak, olarak sporcu kardeşlerimizin yanındayız. Elimizden gelen ne varsa yapacağız. Bir iki tane yaralımız var onların da inşallah en kısa sürede yaraları sarılacak. İbrahim Halil Kay kardeşimiz bizim güreş elçimizdi, onun yerinin doldurulmayacağını  biliyorum. Hem il temsilcimiz hem de antrenörümüzdü. Yeni dönemde de milli takım hocamızdı. Buda bir kısmet, hepimiz inançlı insanlarız. Mekanı cennet olsun. Güreş ailemiz burada. Ben her zaman söylüyorum, kazada belada iyi günde kötü günde biz yan yana olacağız. Birbirimize destek olacağız. Şimdi paylaştıkça acımız azalacak. Halil İbrahim hocamızın eşine, çocuklarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum.Bu arabada bulunan bütün kardeşlerimiz şampiyondur. Onların buraya katılmaları bile bizim için önemliydi. Ama biz onları  yarıştırmak istemiyoruz, dinlensinler" dedi.
Başkan Eroğlu, Çorum’da düzenlenen U23 Türkiye Güreş Şampiyonasının da devam edeceğini belirtti. Başkan Eroğlun’a Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir de eşlik etti.
Diğer yandan Antrenör İbrahim Halil Kay’ın cenazesi memleketi Batmanda yarın öğlen namazına müteakip TRC Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası aile mezarlığına defnedilecek.

Etiketler
  Kaynak: https://marastasporgazetesi.com

  DİĞER Güreş Haberleri
  HABER ARA
GAZETEMİZ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI