Kahramanmaraş İstiklalspor’dan Hakem Değişikliği Hakkında Açıklama

ahramanmaraş İstiklalspor, 9 Şubat Pazar günü oynanacak Zonguldak Kömürspor maçı öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) hakem atamasıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Kahramanmaraş İstiklalspor’dan Hakem Değişikliği Hakkında Açıklama
Yayınlama: 08.02.2025
294
A+
A-

3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraş İstiklalspor, 9 Şubat Pazar günü oynanacak Zonguldak Kömürspor maçı öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) hakem atamasıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Kulüp tarafından yapılan yazılı açıklamada, karşılaşmayı yönetmek üzere atanan hakem Yalçın Taşkınfurat’ın, TFF tarafından başka bir hakem olan Ertuğrul Kösterelioğlu ile değiştirildiği duyuruldu.

Açıklamada, Yalçın Taşkınfurat’ın daha önce yönettiği Orduspor-Mardinspor maçı sonrasında Mardinspor Kulübü’nün çeşitli iddialarda bulunarak hukuki süreç başlattığı ve bu nedenle kendisine uzun süredir resmi müsabakalarda görev verilmediği belirtildi.

Hakemin görevden alınmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan İstiklalspor Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) bu değişiklik kararını “son derece yerinde bir karar” olarak nitelendirdi. Ayrıca, kulüp olarak sezon başından bu yana TFF ve MHK’ya duydukları güveni her platformda dile getirdiklerini vurgulayan yönetim, Zonguldak Kömürspor karşılaşmasında görev alacak hakemlerin adil bir yönetim sergileyeceğine inandıklarını ifade etti.

Açıklama şöyle:

“9 Şubat Pazar günü oynanacak olan Zonguldak Kömürspor-Kahramanmaraş İstiklalspor karşılaşmasını yönetmek üzere atanan hakem Yalçın Taşkınfurat, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından başka bir hakemimiz, Ertuğrul Kösterelioğlu ile değiştirilmiştir.
Tüm spor kamuoyunun bildiği üzere, yönettiği son maç olan grubumuzdaki Orduspor-Mardinspor maçı sonrasında hakem Yalçın Taşkınfurat hakkında Mardinspor kulübü çeşitli iddialar ortaya atarak, gerek Adalet Bakanlığı gerekse TFF nezdinde hukuki süreç başlatmıştır.
Bahsi geçen karşılaşmadan bu yana söz konusu hakeme hiçbir resmi müsabakada görev verilmemiştir. Ayrıca hakkındaki hukuki sürecin devam ettiği herkesin malumudur. Halbuki böyleyken, hakemimizin MHK tarafından son derece yerinde bir karar ile atamasının geri çekilip yerine Ertuğrul Kösterelioğlu’nun görevlendirilmesini son derece yerinde bir karar olarak görüyoruz.
İstiklalspor Kulübü olarak sezon başından bu yana Türkiye Futbol Federasyonu’na ve Merkez Hakem Kurulu’na güvenimizi her koşulda ve her platformda dile getirdik. Bu vesileyle bir kez daha kulüp olarak, pazar günü oynanacak Zonguldakspor karşılaşmamızda da görev alacak hakemlerimizin tarafsız ve adaletli bir yönetim sergileyeceklerine inancımız tamdır.
Geçtiğimiz günlerde ikinci yılını geride bıraktığımız asrın felaketinde, tüm imkânlarıyla seferber olup bizleri zor zamanımızda yalnız bırakmayan kadim şehrimiz Zonguldak halkına şükranlarımızı sunuyor, yarınki karşılaşmada Zonguldakspor camiasına başarılar diliyor ve hak edenin kazanacağı bir müsabaka olmasını temenni ediyoruz.”
İSTİKLALSPOR YÖNETİM KURULU