Bugun...

Kahramanmaraş'lı Ayşe Çağırır Dünya Şampiyonu oldu!

Ev sahipliğini yaptığımız 12.Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası İstanbul’da Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi. 12.Dünya Kadınlar Boks Şampiyonasında Kahramanmaraş'lı Ayşe Çağırır Dünya Şampiyonu oldu.
facebook-paylas
 Tarih: 20-05-2022 12:13:59  -   Güncelleme: 25-05-2022 17:17:59

Kahramanmaraş'lı Ayşe Çağırır Dünya Şampiyonu oldu!

Olimpiyatlardan sonra Dünyanın en büyük organizasyonu olan Dünya Şampiyonası Türkiye’de düzenleniyor.. En az 90 ülkeden 500 sporcunun katılacağı Dünya Şampiyonası 6-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da yapılıyor..


Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda ülkemizi ve Kahramanmaraş'ı 48kg'da temsil eden Fenerbahçeli milli boksörümüz Ayşe Çağırır, finalde Kazakistan'dan Alua Balkibekova'yı yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Kahramanmaraş Elbistan’lı milli boksörümüz Ayşe Çağırır, altın madalya kazandı. 

Madalyam Türk gençlerine, Türk kadınlarına armağan olsun. Türk kadınının gücünü görsünler

Duygularını paylaşan Ayşe, “Bu bayrağı taşıdığım için inanılmaz mutlu ve gururluyum. ‘Ne mutlu Türküm diyene’. İlk raundu 5-0 kaybettim, ikinci raundu kaybediyordum. Madalya istiyorsak savaşmalıyız. Pes edersem kaybederim ama savaşırsam kazanırım. Ben buna inandım, hocalarıma inandım. İkinci raundu 3-2 aldım. Sonra bu maçı kazandık. Teknik ekibe çok teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun. 19 Mayıs’ta İstiklal Marşımızı okutacağım diye söz vermiştim. Kulüp Başkanımız Ali Koç’a, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya’ya, Şube Sorumlumuz Selahattin Atasever’e çok teşekkür ediyorum. Her gün aradılar, motive ettiler. Onlar destek verdiler ben de sözümü tuttum. Herkese çok teşekkür ediyorum. 4 maçımız daha var. Madalyam Türk gençlerine, Türk kadınlarına armağan olsun.  Türk kadınının gücünü görsünler. Biz hiçbir zaman ezilmedik, ezilmeyeceğiz de. İmanımız, yüreğimiz olduktan sonra her şeyin üstesinden geliriz. Korkmayacağız, yılmayacağız.” dedi.

Etiketler
  Kaynak: https://marastasporgazetesi.com/

  DİĞER Diğer Branşlar Haberleri
  HABER ARA
GAZETEMİZ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI YUKARI