Kahramanmaraş'ta Hakemler Sezonu Buruk Açtı: 'Biz Aileyiz' Mesajı Verildi

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD), 2023-2024 sezonunu açtı.
 Tarih: 30-11-2023 23:55:57   Güncelleme: 06-12-2023 00:12:57
Kahramanmaraş'ta Hakemler Sezonu Buruk Açtı: 'Biz Aileyiz' Mesajı Verildi

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kahramanmaraş Şubesi tarafından düzenlenen sezon açılış programında, Merkez Hakem Kurulu'nun 7. Bölge bölgesel kurul üyesi Ali Karatutlu, Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan, TÜFAD Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mesut Çanak, Futbol İl Temsilcisi Ali Kazancı, Saha Komiserleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Fatih Dağ, Kahramanmaraş İl Hakem Kurulu Başkanı Ali Aytemiz ve Maraştaspor Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Külek'e çiçek takdim edildi.

Toplantı, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi. Açılış töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kürsüye çıkan Merkez Hakem Kurulu'nun 7. Bölge bölgesel kurul üyesi Ali Karatutlu, "Şahsım da dahil, taban birlikleriyle birlikte, burada buluşmak zorunda kaldık. Sağ olsun, kurulu başkanımız ve dernek başkanımla buluşarak sezon açılışını nasıl yapmamız gerektiğiyle ilgili bir görüş alışverişinde bulunduk. Biz bir yas içerisindeydik. O yüzden şaşaalı fotoğrafların çekildiği sahalarda olan bir açılışı tercih etmedik. Bu konseptle güzel bir açılış olmasını istedik. Biraz zaman geçti ama toplantı ile eğitimi birleştirerek, bunu yapmaya karar verdik.

 

Öncelikle Merkez Hakem Kurulu üyemiz Sayın Seçim Demirel'in ve mesai arkadaşım Kürşat Uçar'ın size selamları var. Başarılar diliyor, geçmiş olsun ve taziyelerini iletiyorlar. Ben huzurunuzda öncelikle Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanım olmak üzere, bu işe katkısı olan herkese, birinci amatöre vefat eden kardeşimiz Adem Şahan'ın isminin verilmesinden dolayı camiam adına teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra Kürşat, Yakup ve Özge Tımarcıoğlu'nda vefatını hepimiz hüzünlüyle karşıladık. Umuyoruz ki başkanım, bundan sonraki süreçte de, bu arkadaşlarımıza da inisiyatifleriniz olacaktır.

Biliyorum ki spor camiasında antrenörlerimiz de vefat etti. Başkaları da size bu anlamda baskılar da geliyordur. Sizi de anlıyorum. Herkesin canı kendinedir. Bunu en iyi yaşayan aranızda Mehmet Şahan kardeşim var. Kimseyi anlatamazsın, herkesin canı ayrıdır. Kimseyi ayırt edemezsiniz. Bunda hemfikiriz.

 

2023 Ocak ayında Merkez Hakem Kurulu talimatları doğrultusunda yenilenen talimatla ağustos ayında kurulunuz ve kurul üyeleri atanmıştır. Ben kendilerine başarılar diliyorum. Hayırlı olsun. Kahramanmaraş hakem önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Biz de kendilerinin yanında destekçisiyiz.

 

Geçtiğimiz günlerde Serkan Gürbüz kardeşimiz bir talihsiz olay yaşadı müsabakada. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Zaten sık sık da kendisiyle bu süreçte görüştük. İnşallah böyle bir şey yaşanmaz, temennimiz bu." şeklinde konuştu.

EĞER BU İŞİ SEVİYORSANIZ, BU İŞTE DEVAM ETMENİZİ İSTİYORUM: İNSAN SEVMEDİĞİ İŞİ YAPARSA KÖLELİKTİR


Ardından söz alan TÜFAD Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mesut Çanak, " İnşallah, hayırlı bir sezon olur. Öncelikle, tabii ki altı Şubat'ta kaybettiğimiz hem hakem arkadaşlarımızı, hem antrenörlerimizi, hem de sporcularımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Allah bir daha böyle büyük acıları bizlere, hiç kimseye yaşatmasın.

Bizler de futbolun paydaşları var. Karşınızda Türkiye Futbol Antrenör Dernek Başkanı olarak bulunuyorum. Öncelikle, sizlere acizane içinde futbolcu arkadaşlarımla beraber çalıştığım. Yıllarca peşinde koştuğumuz konuya direkt girmek istiyoruz. Eğer bu işi seviyorsanız, bu işte devam etmenizi istiyorum. Yani Ali Hocamın, Mustafa Hocam, Ekrem Hocam, Mehmet Hocamın zorlamasıyla değil. Bu bir emek işi, yürek işi arkadaşlar. Daha önce tecrübeli arkadaşlarınıza bu işi yapanlar var. Burada özveri bulunmak lazım. Fedakârlık gerektiriyor. Birilerinin zorlamasıyla buraya gelip vakit kaybetmenizi çok istemem. İnsan, sevmediği işi yaparsa köleliktir. Köleliğinizden de çok verim alınmaz, değil mi? Belli bir günden saatten sonra özgürlüğüne kaldı, köle terk eder, gider işi. Sizler eğer bu işi sevdiğinize bile buradasınız diye söylüyorum. İlerlemek için bir hedef koymanız lazım. Bir amaç koyup, işte ben Süper Lig maçı yöneteceğim. Bir Avrupa kupası maçı yöneteceğim. Bu konuda kendimi geliştireceğim, İngilizcemi geliştireceğim. Özel dersleri alacağım. Fiziki kalitelerimi, eğitimimi, diksiyonumu, her şeyimi geliştireceğim. Bu konuda da ben yola baş koydum. Bunu geliştirdim. Bütün varımı, yoğumu ortaya koyacağım.

 

Sizler de her yaşadığınız maçta, her yaşadığınız istenmeyen bir olayda kendinizi geliştirmiyor olacaksınız. Yeni sezon tekrar hepimize hayırlı olsun. Başarılı, hayırlı diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum." dedi.

 


TFF BÖLGE SORUMLUSUNUN SON RAPORUNA GÖRE: EN YÜKSEK KATILIM VE MAÇ SAYISINA BİZ SAHİP OLDUK


Futbol İl Temsilcisi Ali Kazancı ise, "Öncelikle depremde kaybettiklerimizi rahmetle anıyor, geride kalanlara başarı diliyorum. Bu yıkımın altında kalkan on bir ilin içerisindeki en hızlı şekilde toparlanan spor dalında il olarak biziz. Kendi hazırlıklarımızı yaptık ve bu sürecin içerisinden çıktık. Sizi de burada hazır görüyorum. Diğer paydaşlarımızın da hazır olduğunu biliyoruz. Şöyle bir örnek vereyim: On dört yaş grubunda yirmi altı takımımız bulunuyor. Geçen bölge sorumlu geldi. 11 ilde, en yüksek katılıma ve en yüksek maça sahip olduğumuzu belirttiler. Bu yıkımdan sonra biz, on bir ilde ayakta kalan ve toparlanan ekiplerden biriyiz. Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

İNŞALLAH BU DEPREMDEN SONRA SİZLERİ HEP YEŞEREN BİR UMUT OLARAK GÖRMEK İSTİYORUM


Saha Komiserleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi başkanı Fatih Dağ ise,'' Başkanlarım burada. Hoş geldiniz diyorum. Bu işin naçizane bir hizmetçisiyiz. Biz inşallah bu depremden sonra sizleri hep yeşeren bir umut olarak görmek istiyorum yeni hakem arkadaşlarımızı. Hocamın da dediği gibi Süper Lig'de olsun, daha güzel yerlerde olsun. Hepsinin emrinizdeyiz. Inşallah saha komiserleri olarak Her zaman yeni bir duyunuz. Varınız biziz yani arkadaşlar. Bu iş amatörde başlıyor. Inşallah hep beraber sizleri daha güzel yerde görmek istiyoruz. Aşkına koşan yorulmaz demiş Neşet Ertaş. Inşallah biz her zaman yanınızdayız. Allah elinizde olsun. Sağ olun'' dedi.

 

MÜSABAKA YÖNETİRKEN SEVECEN OLMANIZI, ÇOK ASABİ OLMAMANIZI İSTİYORUM


Ardından söz alan Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan, ".Burada olmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Öncelikle camiamızdan, spor camiasına kaybettiklerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. İnşallah, onlar tüm deprem şehitlerimiz gibi, hepsi şehitlik mertebesinde Allah'ın takdiri ilahisine bırakıyoruz.

Kalanlarımıza acil şifalar diliyoruz. Yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yani böyle bir asrın felaketi ismi altında bir felaket yaşadık. Allah bir daha yaşatmasın. Amin. Hiç kimseye de yaşatmasın.

Evet, bu aradan geçen zaman içinde arkadaşlar, biliyorsunuz ki ilimizde. Çoğunuz duymuşsunuzdur. İşte amatörler başlamayacak, futbol oynanmayacak, amatörler sahaya çıkmayacak gibi laflar dolaştı. Ama biz yönetim kurulu olarak, federasyon olarak hem olarak çok uğraştık. Sahaların bir şekilde bir an önce faaliyete geçmesi için elimizden gelen her şeyi yaptık. Yaptığımıza inanıyoruz, daha doğrusu. Gerek Spor Bakanımızın karşısına çıktık, kovaladık, yakaladık, söyledik. Burada olmadı, Ankara'da söyledik. Hep önümüze kim geldiyse, vali geldiyse, gittik, hepsine rahatsız ettik ve sahaların bir an önce yapılması konusunda amatörü başlatacağımızı, bunun başlaması gerektiğini, normalleşme adına futbolcunun, gençlerimizin sahaya çıkması, spor yapmasının gerekliliğini vurguladık. Tabii bunun neticesinde de çok şükür Bakan Bey'in de çabalarıyla sahaların zeminleri yenilenmesi konusunda inşallah zannediyorum önümüzdeki hafta büyükleri de başlatacağız.

Yani elimizden geldiğince tüm kategorileri oynatmak istiyoruz. Tabii ki bu futbol sahalarımızla alakalı. Bu işin bir tarafı arkadaşlar. Diğer tarafa gelecek olursak, benim siz beklentim Mesut hocamın da söylediği gibi ilimizin adına inşallah kendimize, hedefinizi büyük koyun, büyük düşünün. Özellikle genç hakem arkadaşlardan istirham ediyorum. Bu işten yılmayın. Kendinize hedefinizi büyük tutun. Daha üst liglerde görev almayı kendinize hedef edin, bizim de şehir olarak göğüsümüz kabarsın. Süper Lig'de bir hakemimiz olsun. Yukarılarda olsun, hakem olsun, antrenör olsun, hocamın dediği gibi. Bunu görmek istiyoruz. Biz de burada TÜFAD olsun, federasyonumuz olsun, siz de biliyorsunuz ki tamamen yapılan iş, gönül işi. Bunu başaracağımız yer hep aynı gemideyiz beraber. Bu şehrin sporunu ayağa kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Gerisi biz yöneticilerimize kalmış şeyler.

Ben burada özellikle kadın hakemlere de dikkat çekmek istiyorum. Korkmayın. Yılmayın. İşinize bakın. Arkadaşlarınızla herkes size yardımcı olacağını tahmin ediyorum. Bunu diğer arkadaşlara zaten size büyük ölçüde yardımcı olacaktır biliyorum. özellikle hakem arkadaşlar benim sizden ricam sahada birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. Müsabaka yönetirken sevecen olmanızı, çok asabi olmamanızı istiyorum. Siz bir hakemsiniz. Hakem olduğunuzu unutmayın yeterli. Siz idarecisiniz orada. Oranın hakimiyeti sizde. Ama oradaki özellikle alt yaş gruplarındaki çocukların müsabakalarında onlara daha sevecen davranmanızı. Tabii bu diğer büyüklerde de böyledir. Yani siz de hepimiz insanız neticede. Hata da yapabiliriz. Hatayı kabul etmek bir erdemliktir biliyorsunuz. Yani bir spor Kusura bakma. Özür dilerim. Kusura bakma. Ben bir hata yaptım. Demenizle beklerim. Onu öyle söylediğiniz zaman inanıyorum ki o gergin olan sporcu da bir anda yumuşayacaktır. Anlatmak istediğimi herhalde anlıyorsunuz. Sizden ricam sevecen olalım sahada, çok asabi olmayalım. Aynı gemide bu işi götürelim arkadaşlar. Benim sizlerden ricam bu. Hepinize başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Şunu biz de federasyon olarak da hakem il hakem bizim üzerimize düşen ne varsa yapmamız gereken her şeyi yapmaya da hazırız. Hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.

Etiketler
  Kaynak: marastasporgazetesi.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER Futbol Haberleri
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
HABER ARŞİVİ
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 35 31 1 3 86 22 96 +64
2 Fenerbahçe 35 28 1 6 89 31 90 +58
3 Trabzonspor 35 18 13 4 61 48 58 +13
4 Başakşehir FK 35 16 12 7 50 40 55 +10
5 Beşiktaş 35 16 13 6 48 42 54 +6
6 Alanyaspor 35 12 10 13 50 47 49 +3
7 Kasımpaşa 35 14 14 7 57 63 49 -6
8 Çaykur Rizespor 35 14 14 7 47 54 49 -7
9 Sivasspor 35 12 11 12 42 51 48 -9
10 Antalyaspor 35 11 12 12 40 44 45 -4
11 Adana Demirspor 35 10 11 14 50 47 44 +3
12 Samsunspor 35 11 15 9 40 45 42 -5
13 Kayserispor 35 11 13 11 41 50 41 -9
14 MKE Ankaragücü 35 8 12 15 43 46 39 -3
15 Fatih Karagümrük 35 9 16 10 43 45 37 -2
16 Konyaspor 35 8 14 13 34 48 37 -14
17 Gaziantep FK 35 9 18 8 40 55 35 -15
18 Hatayspor 35 7 15 13 39 49 34 -10
19 Pendikspor 35 8 18 9 40 71 33 -31
20 İstanbulspor 35 4 24 7 26 68 16 -42
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 33 23 7 3 73 31 72 +42
2 Göztepe 33 21 6 6 59 19 69 +40
3 Sakaryaspor 33 16 8 9 48 35 57 +13
4 Bodrumspor 33 15 7 11 42 21 56 +21
5 Çorum FK 33 16 9 8 54 34 56 +20
6 Kocaelispor 33 16 10 7 48 39 55 +9
7 Bandırmaspor 33 13 9 11 49 31 50 +18
8 Gençlerbirliği 33 13 9 11 38 32 50 +6
9 Boluspor 33 14 11 8 31 34 50 -3
10 Erzurumspor FK 33 12 10 11 30 30 44 0
11 Manisa FK 33 9 11 13 40 38 40 +2
12 Ümraniyespor 33 11 15 7 38 46 40 -8
13 Keçiörengücü 33 10 14 9 33 42 39 -9
14 Tuzlaspor 33 9 14 10 34 46 37 -12
15 Adanaspor 33 10 17 6 27 45 36 -18
16 Şanlıurfaspor 33 8 14 11 30 37 35 -7
17 Altay 33 5 25 3 15 75 9 -60
18 Giresunspor 33 2 27 4 15 69 7 -54
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 36 26 5 5 83 29 83 +54
2 Van Spor FK 35 24 5 6 63 34 78 +29
3 Bucaspor 1928 36 21 5 10 54 25 73 +29
4 1461 Trabzon FK 36 21 6 9 71 39 72 +32
5 Ankaraspor 36 15 8 13 45 35 58 +10
6 Yeni Mersin İdman Yurdu 36 16 10 10 50 36 58 +14
7 Beyoğlu Yeniçarşıspor 36 15 14 7 47 38 52 +9
8 Karacabey Belediye Spor 36 13 11 12 43 37 51 +6
9 Ankara Demirspor 36 15 16 5 43 46 50 -3
10 Diyarbekir Spor 36 12 15 9 39 41 45 -2
11 Kırklarelispor 36 11 14 11 33 41 44 -8
12 Altınordu 36 10 13 13 45 39 43 +6
13 Hes İlaç Afyonspor 36 10 14 12 25 38 42 -13
14 Serik Belediyespor 36 10 16 10 29 45 40 -16
15 Nazilli Belediyespor 36 11 16 9 38 57 39 -19
16 Zonguldak Kömürspor 36 11 17 8 41 57 38 -16
17 Kırşehir Futbol SK 36 5 23 8 38 76 23 -38
18 Bursaspor 35 5 22 8 25 64 20 -39
19 Adıyaman FK 36 4 25 7 28 63 19 -35
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 28 22 2 4 67 18 70 +49
2 Aliağa Futbol A.Ş. 28 19 0 9 60 18 66 +42
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 28 15 6 7 40 25 52 +15
4 52 Orduspor FK 28 14 7 7 40 28 49 +12
5 İnegöl Kafkas GK 28 13 7 8 37 30 47 +7
6 Edirnespor 28 13 10 5 45 28 44 +17
7 Mardin 1969 Spor 28 12 11 5 40 34 41 +6
8 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
9 Karabük İdmanyurdu Spor 28 10 13 5 27 44 35 -17
10 Artvin Hopaspor 28 9 12 7 33 29 34 +4
11 Talasgücü Belediyespor 28 10 14 4 34 45 34 -11
12 Kırıkkalegücü FK 28 8 15 5 31 42 29 -11
13 Gümüşhanespor 28 4 14 10 25 49 22 -24
14 Malatya Arguvanspor 28 3 21 4 21 57 13 -36
15 Tarsus İdman Yurdu 28 2 22 4 20 83 10 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 12/05/2024 Adana Demirspor vs Gaziantep FK
 12/05/2024 Alanyaspor vs Beşiktaş
 12/05/2024 Fatih Karagümrük vs Galatasaray
 12/05/2024 Fenerbahçe vs Kayserispor
 12/05/2024 Hatayspor vs MKE Ankaragücü
 12/05/2024 Kasımpaşa vs Antalyaspor
 12/05/2024 Konyaspor vs Samsunspor
 12/05/2024 Pendikspor vs Çaykur Rizespor
 12/05/2024 Sivasspor vs Başakşehir FK
 12/05/2024 Trabzonspor vs İstanbulspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 10/05/2024 Keçiörengücü vs Altay
 10/05/2024 Giresunspor vs Ümraniyespor
 11/05/2024 Adanaspor vs Bandırmaspor
 11/05/2024 Boluspor vs Çorum FK
 11/05/2024 Erzurumspor FK vs Eyüpspor
 11/05/2024 Göztepe vs Bodrum FK
 11/05/2024 Kocaelispor vs Sakaryaspor
 11/05/2024 Şanlıurfaspor vs Manisa FK
 11/05/2024 Tuzlaspor vs Gençlerbirliği
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Altınordu 3 - 3 Ankaraspor
 04/05/2024 Bucaspor 1928 3 - 1 Diyarbekir Spor
 04/05/2024 Serik Belediyespor 0 - 6 Esenler Erokspor
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor 3 - 1 Karacabey Belediye Spor
 04/05/2024 Adıyaman FK 4 - 1 Hes İlaç Afyonspor
 04/05/2024 Ankara Demirspor 5 - 2 Yeni Mersin İdman Yurdu
 04/05/2024 Kırklarelispor 1 - 3 Zonguldak Kömürspor
 04/05/2024 Kırşehir Futbol SK 4 - 5 1461 Trabzon FK
 30/04/2024 Diyarbekir Spor 2 - 1 Bursaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor 3 - 4 Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor 2 - 4 Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Artvin Hopaspor 0 - 1 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor 4 - 2 İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu 1 - 1 Karabük İdmanyurdu Spor
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor 1 - 0 Edirnespor
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. 6 - 3 Kırıkkalegücü FK
GAZETEMİZ
BİZİ TAKİP EDİN
  • ŞANS OYUNLARI
    YUKARI