Şehrin Protokolü Onikişubat Belediyespor’u Yalnız Bırakmadı! Efeler Ligi Sevinci Birlikte Yaşandı

Kahramanmaraş’ın protokolü de takımı yalnız bırakmadı. Tribünde yerini alan protokol üyeleri, maçın ardından teknik heyeti, sporcuları ve kulüp yöneticilerini tebrik ederek başarılarından dolayı kutladı.

Şehrin Protokolü Onikişubat Belediyespor’u Yalnız Bırakmadı! Efeler Ligi Sevinci Birlikte Yaşandı
Yayınlama: 07.03.2026
5
A+
A-

Onikişubat Belediyespor, Voleybol Erkekler 1. Ligi’nde tarihi bir başarıya imza attı. Kahramanmaraş Merkez Spor Salonu’nda oynanan kritik mücadelede İstanbul temsilcisi Fenerbahçe Medicana ile karşı karşıya gelen temsilcimiz, rakibini 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı ve Efeler Ligi’ne yükselmeyi başardı.

Büyük heyecana sahne olan karşılaşmada Kahramanmaraş’ın protokolü de takımı yalnız bırakmadı. Tribünde yerini alan protokol üyeleri, maçın ardından teknik heyeti, sporcuları ve kulüp yöneticilerini tebrik ederek başarılarından dolayı kutladı.

 

Karşılaşmayı takip edenler arasında ev sahibi onikişubat belediye başkanı Hanifi Toptaş, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve İrfan Karatutlu, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. M. Burak Gül ile AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç yer aldı.

Kirişçi: “Bu başarıya çok ihtiyacımız vardı”

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Vahit Kirişçi, elde edilen başarının Kahramanmaraş için çok anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İlk defa Efeler Ligi’ne yükseliyoruz. Diğer spor dallarına göre ilk defa voleybolda böyle bir başarı elde edildi. Gerçekten bugün çok mutlu olduk ve heyecanlandık. 6 Şubat depremlerinden sonra şehir olarak her alanda olduğu gibi sporda da bu tür başarılara çok ihtiyacımız vardı. Bu başarıda emeği geçen başta başkanımız olmak üzere tüm sporcularımıza, antrenörlerimize ve ekibe şükranlarımı sunuyorum. Bir yere çıkmak önemli ama orada kalıcı olmak daha önemli. İnşallah bunu da birlikte başaracağız.”

Debgici: “Maraş’a büyük bir mutluluk yaşattılar”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici ise takımın şehre büyük bir sevinç yaşattığını ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:

“Onikişubat Belediyespor voleybol takımımızı tebrik ediyoruz. 6 Şubat’tan sonra şehrimize çok güzel bir mutluluk yaşattılar. Geçen yıl İstiklalspor basketbol ve futbolda üst liglere çıkmıştı. Bu yıl voleybolda en üst seviyeye ulaştık. Seneye Efeler Ligi’nde kalıcı olup daha büyük başarıları hep birlikte yaşayacağız. Sporcularımızdan teknik ekibe, kulüp çalışanlarından taraftarlarımıza kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Karatutlu: “Artık dev takımlar Maraş’a gelecek”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu ise Efeler Ligi’nin önemine dikkat çekerek, “Artık voleybolun Süper Ligi’ndeyiz. Fenerbahçe, Galatasaray ve Spor Toto gibi Türkiye’nin en büyük voleybol takımları Kahramanmaraş’a gelecek. Bu başarının baş mimarı başta Hanifi Başkan olmak üzere tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Maraş’a hayırlı olsun” dedi.

Gül: “Şehrimiz adına çok önemli bir gün”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. M. Burak Gül ise tarihi başarıya vurgu yaparak, “Bugün Kahramanmaraş için çok önemli bir gün. Onikişubat Belediyespor Efeler Ligi’ne yükselerek bir ilke imza attı. Bu başarı bir günde gelmedi. Sezon boyunca büyük bir emek ve mücadele verildi. Başta Onikişubat Belediye Başkanımız Hanifi Toptaş olmak üzere teknik ekibe, oyuncularımıza ve takımı her maçta destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kekeç: “Efeler Ligi’nde de desteğin artmasını bekliyoruz”

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç de açıklamasında, “Artık voleybolun Süper Ligi’nde bir ilçe takımı olarak Onikişubat’ımız mücadele edecek. Başta Hanifi Başkanımız olmak üzere emek veren tüm spor camiasına teşekkür ediyoruz. İnşallah Efeler Ligi’nde de bu desteğin daha fazlasını görmek istiyoruz” dedi.