Bugun...

Tahkim Kurulu'nun kararı sonrasında, Türkoğlu Gençlerbirliğispor'dan açıklama

Türkoğlu Gençlerbirliğispor'un U18 Türkiye Şampiyonası kaşılaşmasındaki itirazına Tahkim Kurulu Kararını vermişti. Tahkim Kurulu'nun kararı sonrasında, Türkoğlu Gençlerbirliğispor'dan açıklama geldi.
facebook-paylas
 Tarih: 26-05-2022 12:37:10

Tahkim Kurulu'nun kararı sonrasında, Türkoğlu Gençlerbirliğispor'dan açıklama

TFF Tahkim Kurulu 25 Mayıs 2022 günlü (37) sayılı toplantısında''Türkoğlu Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün, Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun 15.05.2022 tarih ve E.2021-2022/1422-K.2021-2022/1821 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Türkoğlu Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün itirazının reddi ile Amatör Futbol Disiplin Kurulu kararının onanmasına, oyçokluğu ile, Karar verilmiştir'' denilmişti. 

Türkoğlu Gençlerbirliğispor, karar hakkında açıklama yaptı

Sahipsiz Kahramanmaraş Futbolu başlıklı açıklaada,''
U-18 Türkiye Şampiyonası Finallerinde karşılaştığımız Diyarbakır DSİ. Spor ile normal süresi 0-0 biten maçta, penaltı atışları sonucu 8. Penaltı atışında 6-5 mağlup olmuştuk. Maçta kural hatası yapıldığı için AFDK ya itirazımız olmuş. Sonuç olumsuz olunca TAHKİM e başvurmuştuk. 16.05.2022 tarihli itiraz dilekçemiz 25.05.2022 saat 14:00 da maalesef oy çokluğu ile olumsuz sonuçlanmıştır. 
Biz mücadelemizi sahada ve masada yaptık.
 Bu süreçte Kahramanmaraş'da çok şey öğrendik. 

Yanımızda olup bize destek olanların dışında umursamaz bir tavır takınan kişilerin varlığına şahit olduk.


Türkoğlu Gençlerbirliği Spor Kahramanmaraş'ı en iyi şekilde temsil ederken; Kahramanmaraş futbolunu yönetenler bu şehrin çocuklarına sahip çıkmamıştır. Bizim dışımızda bir kişi dahi Tahkim'i aramamıştır,  itirazımız dan 9 gün geçmesine rağmen kura çekiminin yapılacağı ana saatler kala kendi çabamız ile Tahkim kurulunu ısrarla arayarak olağan üstü toplattık. AFDK ve TAHKİM kendi hatalarını bizim sahipsiz kalmamızdan faydalandılar ve faturasını oy çokluğu ile bizim kulübümüze kestiler.

 

Değerli Amatör spor kulüplerimiz

 

1.Tff'nin belirlediği kurallara bundan sonra uymak zorunluluğunuz olmadığını bu gün öğrendik. {18 kişilik kadroya bundan sonra istediğiniz kadar sporcu yazabilirsiniz oyuncu değişikliği yapmamak şartıyla, örnek=Taraftarınızın  lisansını çıkarıp yedek kulübesine istediğiniz sayıda alabilirsiniz.Sayıda sınırlama yok. }

 

2.İl temsilciniz ile aranız iyi ise Maçın hakemini de tanıyosanız zaten oyuncu değişikliğini paraf yaptım diyerek yapabilir. Yetmedi dilediğiniz zaman hakemden esame listesini alıp üzerinde karalama yapabilirsiniz.

 

3.Paraf yaptım sakatlandı oyuncu diyip, hatamı anladım ben fazla oyuncu yazdım üzerinde karaladım ama paraflı oyuncu, üzeri karalı oyuncu da lisans kontrolünde sahada hazır bulunuyor bununda sakıncası yok. Ne hikmetse kağıt üzerinde sayı karalanarak  18 e düşmüş ama sahada 20 oyuncu, hakemin elinde 20 lisans var. Bunlar görmezden gelinebilir. 

 

4.İstediğiniz kadar kural hatası yapın bunun hiç bir cezai karşılığı yokmuş bunda öğrendik.

 

5.Tahkim in birden fazla kişiden oluştuğunu karar verirken Tff nin belirlediği kurallara kimilerinin dikkate aldığını, kimilerinin de çok fazla önemsemediğini öğrendik.

 

5 .Sahipsiz olmak neymiş bunuda çok iyi öğrendik'' denildi.

Etiketler
  Kaynak: https://marastasporgazetesi.com/

  DİĞER Türkoğlunda Spor Haberleri
  HABER ARA
GAZETEMİZ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI