1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...

Uzaktan bakmak

 Tarih: 31-03-2022 11:21:00  -   Güncelleme: 31-03-2022 11:23:00
Eyüp Yıldız


 

 

Daha önceki yazımda tarifini yapmaya çalıştığım Amatör terimimin şimdi ise içinde bulunduğu durum ve neler yapılabileceğinden bahsetmek istiyorum.

Ulu kuşların yeryüzüne yukardan bakarak her şeyi daha iyi görüp analiz etmesi gibi bazen olayları tahlil edebilmek için dışardan bakmak lazım bazen güllük gülistanlık görünen yer aslında sizi batıran bir çamur deryası olabilir.  

Büyük bir ağacın dalları üzerinde olan kimse ağacın gövdesinin ve kökünün durumunu bilemez bazen ağaçtan inip biraz uzaklaşmak gerekir gerçek durumu görebilmek için.  

Bu aşamada doğru sorular sormalıyız ki cevaplarımız gerçekçi olsun. 

Amatör ne durumda:

1) Amatör kulüpler maalesef birkaç azimli ve çalışkan insanın omuzlarında ilerlemeye çalışan bir sistem halini almıştır.  Sivil toplum örgütü gibi çalışan bu yapılar maalesef hak ettikleri desteği görememektedir. Eskiye göre ciddi bir iyileşme olsa da bu destek hala yeterli seviyeye gelememiştir.

Amatörde tesis yeterliliği ne durumdadır?

2) Bu konuda acımasız davranmayacağım şehrimiz ve ülkemiz ciddi manada tesisleşmede atılım yaptı. Futbol için yapılan yatırım diğer branşların önünde olsa da hitap edilen kesim göz önüne alındığında aslında orantının doğru olduğu savı ortaya çıkabilir. 

Amatör kulüplerin üye sıkıntısı durumu nedir?

3) Bu konuda en şanslı branş, futbol olsa da ciddi manada çocuklarımızı gençlerimizi spor alanlarına çekme sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunda internet dünyasındaki gelişimin yanı sıra teknolojiye çabuk ulaşmanın da payı oldukça fazladır. Çocuklar artık fiziksel hareket yerine sanal hazlarla tatmin oluyorlar gol atma anındaki takımdaşlık duygusunun PC başında yaşıyorlar. Servis atan bir masa tenisçinin servis sırasındaki motivasyonunu gerçek anlamda yaşamayacakları sanal ortamlarda arıyorlar.


Amatör branşların kaynak sorunu nasıl çözülebilir?

4) Bu sorunun en kestirme yolu diğer insanlardan daha fazla imkâna sahip olan kişilerin bu sorumluluk için maddi anlamda ellerini taşın altına koyabilecekleri projeler üretmeliler. Devlet büyükleri branş ve kulüp ayırmadan her kulüp için hayati öneme sahip olan ihtiyaçlarını gidermeliler. 

Yazamayacağımız onlarca sebep sıralamak mümkün olan amatör problemlerinin birkaç küçük noktasına değinmeye çalıştım. Umarım bir farkındalık oluşturmayı başarmışımdır. Bir sonraki yazı da görüşmek üzere esenlikler dilerim.

NOT: Dünya üzerinde Amatörde yaş sınırı olan başka bir ülke bulunmamaktadır!

 

UNUTMA: Tüm maçlar son maçı kazanmak için oynanır. Son maçımızın istediğimiz gibi sonuçlanması dileğiyle…

Ne Okumalıyız:  Dokuzuncu Hariciye Koğuşu  (Peyami SAFA)

  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI