Bugun...

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyon oldu! Yeni bir tarih daha yazdılar

Avrupa şampiyonu Filenin Sultanları. Yeni bir tarih daha yazdılar. Filenin Sultanları Avrupa Şampiyon oldu
facebook-paylas
 Tarih: 04-09-2023 00:25:55  -   Güncelleme: 08-09-2023 15:24:55

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyon oldu! Yeni bir tarih daha yazdılar

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde büyük bir zafer elde ederek altın madalyanın sahibi olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan'ı 3-2'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

 

Dünya sıralamasında birinci olan Filenin Sultanları, Türk spor tarihinde takım sporlarında Avrupa şampiyonluğunu elde eden ilk takım unvanını kazandı.

 

 

Brüksel'de gerçekleşen mücadelenin ilk setini 27-25 kaybeden A Milli KadınVoleybol Takımı, ikinci seti 25-21 alarak skoru 1-1'e getirdi. Üçüncü sette üstün bir performans sergileyen Filenin Sultanları, Sırbistan'ın çabalarına karşı koyamayarak seti 25-22 kaybetti.

 

2-1 geriye düşmelerine rağmen, A Milli Kadın Voleybol Takımı mücadeleyi bırakmadı ve dördüncü seti 25-22 kazanarak karşılaşmayı final setine taşıdı. Son derece heyecanlı geçen final setini 15-13'le tamamlayan Filenin Sultanları, maçı 3-2'lik skorla kazanarak tarihlerinde ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu.

 

Recep Tayyip Erdoğan, Filenin Sultanları’nı Tebrik Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın nefes kesen finalinde Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan A Millî Kadın Voleybol Takımı'nı coşkuyla tebrik etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müsabakanın hemen ardından telefonla iletişime geçti ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile takım kaptanı Eda Erdem ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

 

Bu önemli zaferin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filenin Sultanları'nı canı gönülden tebrik ederken, gelecek bir ziyaret için İstanbul veya Ankara'da takımı ağırlama teklifinde bulundu. Türk sporunun bu büyük başarısını bir arada kutlamak istediklerini belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filenin Sultanları'nı bu muhteşem zaferleri için kutladı.

Etiketler
  Kaynak: marastasporgazetesi.com

  DİĞER Voleybol Haberleri
  HABER ARA
GAZETEMİZ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI