Bugun...

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Tarihi Başarıyla Süper Kupa'yı Kazandı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, tarihi bir başarıya imza atarak FIBA Kadınlar Süper Kupa'yı kazandı. Detaylar haberimizde!
facebook-paylas
 Tarih: 28-09-2023 23:50:32  -   Güncelleme: 05-10-2023 22:52:32

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Tarihi Başarıyla Süper Kupa'yı Kazandı

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, Tarihi Başarıyla Süper Kupa'yı Kazandı

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, ulusal ve uluslararası alanda ülkemize gurur yaşattı. Cumhuriyetimizin 100. yılında önemli bir başarıya imza atan takım, FIBA Kadınlar Süper Kupa'yı kazanarak ülkemizin adını tarihinde bir kez daha yazdırdı.

Türk kadın basketbolunun en önde gelen temsilcisi ve geçtiğimiz sezonun EuroLeague şampiyonu olan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, bu yıl 12. kez düzenlenen FIBA Süper Kupa finalinde Astroballe Spor Salonu'nda son EuroCup şampiyonu Asvel'e karşı mücadele etti. Maçı 109-52 gibi etkileyici bir skorla kazanan Fenerbahçe, Süper Kupa'nın sahibi oldu.

 

Takımın yeni transferlerinden Napheesa Collier, Süper Kupa finalinin MVP'si olarak büyük bir performans sergiledi.

Fenerbahçe, maça Alperi Onar, Emma Meesseman, Yvonne Anderson, Kayla McBride ve Napheesa Collier beşiyle başladı. Karşılaşma, Asvel'den Ciak'ın basketiyle başladı, ancak Fenerbahçe hızlı bir şekilde skor üretti ve ilk çeyreği 16-26 önde tamamladı.

 

İkinci çeyrekte de üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, soyunma odasına 28-51 önde girdi.

 

Üçüncü çeyrekte fark daha da açıldı ve Fenerbahçe, 38-84 önde finale gitti.

Son çeyrekte farkın 50 sayıya kadar çıktığı karşılaşmayı Fenerbahçe, 109-52'lik skorla kazanarak Süper Kupa'nın sahibi oldu. Bu zaferle birlikte Fenerbahçe, 100 sayı barajını aşan ilk takım unvanını da elde etti.

Etiketler
  Kaynak: marastasporgazetesi.com

  DİĞER Basketbol Haberleri
  HABER ARA
GAZETEMİZ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI